INSIDEOUT NYC

Katarina Matsson gets to the core of the Big Apple

Restaurant Week New York

leave a comment »

Mitt i lågsäsongen – januari/februari och juli/augusti –  går restaurant week av stapeln. En förvånansvärt stor del av stans restauranger erbjuder då billiga menypaket  (lunch 24 och middag 35 dollar). Är man lite förutseende är det ett utmärkt tillfälle att testa någon av de riktigt lyxiga krogarna – är man det inte kan man ändå trilla in på något mindre fancy ställe bara för att det är så trevligt att käka trerätters. I måndags gick jag, J, Stefan, Jeanette och min norska vän Line (hello Jerry Hall!) till Azul, en mysig liten argentisk bistro på Lower East Side. Vi hade jättekul, men går man till en argentinare som vegetarian får man nog skylla sig själv… Min ravioli kändes ganska fattig jämfört med Stefans och Jeanettes 400-grams-stekar (och snackar man pengar tror jag ärligt talat att man som vego tjänar rätt lite på restaurant week-menyerna). Köksmästarns utlåtande: “Steken var jävligt bra, men de kunde inte dimensionera förrätterna”. Eller efterrätterna, skulle jag vilja tillägga. Chokladmoussen såg ut som något man hittar i en kohage, men min “dulce de leche flan” var mycket god.

ENGLISH: In the midst of the lowest seasons – jan/feb and jul/aug – restaurants all over town come together and give us Restaurant week. Lunch menus goes for 24 dollars, dinner 35. If you plan ahead, this is your chance to try some of the best restaurants in town for nothing – and if you don’t it’s still a nice opportunity to have a three course meal at a less fancy place. On Monday, me, J, Stefan, Jeanette and my Norwegian friend Line (hello Jerry Hall!) went to Azul, a cozy, cute Argentian bisto on the Lower East Side. We had a great time, but if you choose an Argentian place as a vegetarian I guess you’ll have to suit yourself… My ravioli felt kind of sad against the 14 oz steaks on Stefan and Jeanette’s plates (and if you talk about money, I honestly don’t think the vego options at restaurant week save you that much). The chef executive’s verdict: “A damn good steak, but they couldn’t dimension the starters”. Nor the desserts, I’d like to add. By sight the chocolate mousse looked like something you’d find in a cow pen, but my “dulce de leche flan” was sweetly delicious.


Written by Katarina

February 2, 2011 at 11:03 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: