INSIDEOUT NYC

Katarina Matsson gets to the core of the Big Apple

Copacabana

leave a comment »

En bra sak med att bo utomlands är att man kommer tillbaka till Sverige med tillfälligt lite fräschare ögon, vilket gör att man uppskattar småsaker man tidigare tog för givet. Som att Stockholms caféägare är enormt bra på att göra mackor (generellt är brödutbudet i Sverige fantastiskt jämfört med New Yorks industriproducerade sockerchockslimpor/svindyra bageribak). På Copacabana (Hornstulls strand 3) i mina gamla hoods Hornstull gör de hela tre favoriter: Mozzarella+kronärtskockskräm, bönpastej med avocado och chèvrekräm med oliver och honung. Funderar som bäst på om vi ska smita in till grannen Bio Rio och se “Svinalängorna” sen.

ENGLISH: Living away from home has the pleasant consequence that you return with a momentarily fresher look at things you earlier took for granted. Like the fact that Stockholm’s café owners make damn good sandwiches (in general Swedish bread is amazing compared to New York’s industrially produced sugar rush loafs/overpriced bakery ones). Not only is Copacabana (Hornstulls strand 3) in my old neighborhood Hornstull a really nice place, they also make three of my favorite sandwiches, with mozzarella+artichoke cream, bean paté+avocado and chèvre cream+olives+honey. Right now we’re thinking about slinking into the neighboring movie theater Bio Rio and see “Svinalängorna”.


Written by Katarina

January 2, 2011 at 11:06 am

Posted in Eat & Drink

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: