INSIDEOUT NYC

Katarina Matsson gets to the core of the Big Apple

From East Village To The Lower East Side

with 3 comments

På lördagen vaknade vi till vårblå himmel och kylig vind. Vi begav oss till East Village för brunch på 7A (hörnet Ave A och 7 St) som  är ett alldeles utmärkt, prisvärt ställe om man man gillar äggrätter (huevos rancheros!) och mimosas. Lyckas man ta sig ut före 12 slipper man dessutom de värsta brunchköerna.

På helgerna är det loppmarknad i hörnet Avenue A och 11th Street, så dit fortsatte vi. Här finns stora fyndchanser, men man får vara beredd på hårda förhandlingar. Vi tittade på fantasiska burleskbilder från 30-talet, damasker som var alldeles för små och glas som får vänta till en annan dag. Anna hittade två klänningar och jag ett öronsmycke.

Sen fortsatte vi neråt Avenue A, och när vi korsat Houston var vi plötsligt på Essex Street – vår nya gata! Vi ska nämligen flytta till en liten lya på Essex/Hester, ett av mina favoritområden i stan. Lägenheten är i behov av lite fix, så här kommer en bild från utsikten från taket istället. Vi kommer bo högst upp så jag föreställer mig att det blir vårt privata vardagsrum i sommar (långt bort från råttan jag såg på bakgården, iiihhh!!!)

Därefter fortsatte jag, Anna och Mattias upp längsmed Ludlow Street, stannade och drack en öl när vi kände för det, fastnade med frozen margeritas på Pianos. Sedan hoppade vi ner i tunnelbanan och åkte på fest i Bushwick hos Martin och Patrik, tills jetlagen knockade mina kära besökare. Det var den dagen det, men den kändes som minst tre.

Written by Katarina

March 13, 2011 at 7:41 pm

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Fantastiskt fint att få dina NY-glimatr genom cyber. Det känns äkta och otroligt inspirerande. Thanks!

    Liten

    March 14, 2011 at 5:13 am

  2. NY-glimtar ska det vara så klart.

    Liten

    March 14, 2011 at 5:14 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: