INSIDEOUT NYC

Katarina Matsson gets to the core of the Big Apple

Brunch At Essex

leave a comment »

Ett litet brunchtips såhär inför helgen. På Essex (120 Essex St, hörnet Rivington) i ena änden av Essex Street Market, är det alltid fullt – och det har mer att göra med deras generösa alkoholpolicy än deras Egg Florentines (som var riktigt goda, skall tilläggas). Brunchmenyn kostar 15 dollars, och då ingår en stor tallrik flottig mat och hela tre drinkar (klassiker som bloody marys, screwdrivers eller mimosas, där de senare var förvånansvärt bra). Helt enkelt den perfekta kuren för en rejäl bakfylla, alternativt en bra grund för en förestående helkväll. Eller, som i vårt fall, en trevlig hej då-måltid när syster med kille ska lämna landet. Vi kom strax efter öppning och redan då var det kö – de flesta bokar bord i förväg. Men genom någon slags mirakel lyckades vi få fyra utmärkta platser i baren, ett litet tips. När vi lämnade den stimmiga lokalen – vars klientel då och då förde tankarna till min föreställning om fratboys – hade vi alla ett nöjt, om än tipsy, leende på läpparna.

ENGLISH: A little brunch tip before the weekend. Essex (120 Essex St, hörnet Rivington) on the far end of the Essex Street Market is always crowded, and it has more to do with their generous alcohol policy rather than their Eggs Florentine (although mine were very tasty). The brunch menu is 15 bucks, and that includes a big plate of fatty food and no less than three drinks (classics like Bloody Mary, Screwdriver and Mimosa, the latter which was surprisingly good). In short: it’s the perfect cure for a bad hangover, or a good foundation for a crazy night out. Or, in our case, for a good bye meal with my sister and Mattias who were going back to Sweden. When we arrived they’d just opened, but there was already a line – most guests book in advance. But we found four chairs in the bar and when we left the noisy restaurant, where the clientele at times reminded me of fratboys, it was with a happy, somewhat tipsy, smile. 

Written by Katarina

April 15, 2011 at 8:02 am

Posted in Eat & Drink

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: